GRÖNT RENT och NATURLIGT
REN: info@rendryck.se elller: Tel: 070 091 86 50

Så startade vi

vinflaskor
När familjen 1997 flyttade till Munkedal var det för att starta upp verksamheten med vårt eget företag Ren dryck och parallellt driva Hensbacka Herrgårdsrestaurang. Efter ett år sökte vi och fick importtillstånd för både vin, öl och starksprit. Goda och vackra drycker fann sin plats på vår gamla apotekardisk. Vi fann dock inga alkoholfria drycker som kunde matcha våra kvalitetskrav. Vi började fundera på att skapa egna.

 

maträtt på tallrik

God till maten

Våra kriterier var att våra måltider skulle kunna erbjuda drycker till alla. Alla skulle kunna få en dryck som kompletterade maten, som var nyttig och som var vacker på våra utsmyckade festbord. Ett riktigt gästabud skall omfamna alla!

 

musteriet

Via Danmark till Skåne

Genom våra kopplingar till grannlandet Danmark visste vi att det fanns en stor efterfrågan på alkoholfria sällskapsdrycker och försökte importera därifrån. Det var svårare än vi trott och intresset från musterier i Danmark var obefintligt. Vi kontaktade då Hushållningssällskapet för att få hjälp i vårt sökande. Vägen gick till konsulenten Kirsten Jensen som kopplade oss samman med Gunnar Kjellin på Brunneby Musteri.

 

Fläderblom på buske
Så startade vårt samarbete och liksom Brunneby började vi i källaren. Gamla mjölkkannor fylldes med fläderblommor och de första två åren satt vi i garaget och klistrade etiketter på flaskorna. Inte alltid helt rakt!

 

Fläder måltidsdryck Ren dryck

Från då till nu

Efter en vinresa till Sydamerika kände vi att nu måste vi ta det alkoholfria till svenskens hjärta. Vi började göra framställningen mer effektiv och i vår strävan var det många milstolpar som skulle passeras. Nu har trenden hjälpt oss och intresset för våra drycker är stort, och växer.

Våra kunder har varit så delaktiga att vi efter en vinglig lång mogningstid är redo att möta marknaden!

Smaker

 • Vita vinbär
  Vita vinbär
  Drycken Vita vinbär är en god törstsläckare och måltidsdryck. Den är...
 • Fläder måltidsdryck Ren dryck
  Fläder
  Perfekt till fisk och skaldjur, gärna ostron! En härlig välkomstdrink/apertif med...

För livets glada stunder/glädjedagar

För livets glädjedagar behövs det ofta ett alkoholfritt och nyttigt/naturligt alternativ:

 • bröllop
 • jubilarens middag
 • födelsedagar
 • dop

Då kan alla närvarande få något gott att dricka!

Kontakt/Beställning

Ren
Vallebergavägen 123
SE-267 77 Ekeby
tel: 070 091 86 50
info@rendryck.se
andreas@rendryck.se
bo@rendryck.se
org nr: 9697757160